nedelja, 12. februar 2012

Razpletena pretenica

Zasneženo nedeljo smo končno preživeli. Ker je bil dan, ko se mi je ljubilo peči, sem se lotila razpletene pletenice. Želela sem sprobat recept, ker mi je bil videz peciva všeč. No, testo in nadev sem naredila malo po moje. Original recept sem našla tule, a sem tako testo kot nadev naredila malo posvoje. Pecivo sem želela sladko, zato sem testu dodala sladkor, izpustila kislo mleko, ker ga nisem imela na zalogi. Po premazu sem potrosila kokos in namočene rozine. Premazala potudi nisem z beljakom ampak z rumenjakom, ki sem mu dodala malo olja (po receptu mojega v.d. moža). Sezama tudi ni bilo, ker ga ni bilo v domači shrambi. S priravo peciva sem pričela malo prehitro in je preveč vzhajalo, saj se je med tem še pekel kruh. Ampak na koncu se je vse lepo izšlo. Tudi razpletena pletenica se je lepo spekla, nič se ni poznalo, da je preveč vzhajalo. Okus je bil božanski. Zraven pa še topel čaj, da smo se pogreli po kidanju snega.

2 komentarja:

  1. Tole je videti zelo slastno. In glede na to sem danes poizkusila tudi narediti, a v slani različici. Očitno je bilo dobro, ker ni nikjer več videti, da sem kaj pekla. Jutri ali v prihodjnih dneh pa mogoče sladka različica. Zelo dober recept.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Me veseli, da si poizkusila, saj je zelo enostavno, tudi zame, ki ne pečem prav pogosto in nimam velikih izkušenj s peko.

      Izbriši