sreda, 12. december 2012

Kriza je mimo

No, včeraj popoldne se je zgodilo, da je kriza s porodniško minila. Natančneje odnesla sta jo moja teta in stric in to daleč na Gorjance, kjer jo bosta zakopala pod debel hrast, da ne bo kam ušla. Uživam. Srečna sem. Danes, sicer ne naspana, ampak doma, doma, doma. Zjutraj mi ni treba drgniti leda z avta, že to je zelo velik plus.
Včeraj sem pofotkala še neobjavljene izdelke, ki so že nekaj časa na mizi. Najprej sta voščilnici. Letos sem spravila skupaj le dve. Ena je že odletela v Avstralijo, druga pa še čaka, na svoj polet (malo bliže).
 Od poletja mi je ostalo še nekaj peščic sivke, ki se je vlekla po vseh možnih kotih. Sedaj pa je spravljena na varno in službo bo dobila v omari.
Sašin Miklavž (upam, da bo kmalu pokazala na svojem blogu) nas je prijetno presenetil z ličnimi darilci. Škatlice, ki jih je naredila so mi bile zelo všeč, predvsem pa so zelo preproste za izdelavo. Ker želi sin deliti darila za Božička - kot njegov pomočnik, sva se lotila dela. V darilu pa je sladko presenečenje.

Potem pa je tu še nekaj sladkega in zasneženega za konec. Kroglice iz suhih fig s katerimi je bil Miklavž radodaren in jih je potrebno spraviti v promet.
Recept je preprost. Potrebuješ: 200 g suhih sliv ali fig, 100 g orehov, lešnikov ali mandeljev, 100 g keksov, sok 1 pomaranče, 1 vanilijev sladkor in kokosovo moko za povaljanje. Priprava: vse sestavine (razen kokosa zmelji skupaj in dodaj toliko pomarančnega soka, da lahko maso oblikuješ v čvrste kroglice, ki jih povaljaša v kokosovi moki.

2 komentarja:

  1. Voščilnici, zvezdica in tetrapaki :)) so čudoviti. Sladke kroglice so prav mamljive. Hvala za navodila. Lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovite stvari. Ja, saj vem, kmalu bom spet kaj objavila. Hvala k me drezaš.

    OdgovoriIzbriši