sreda, 7. november 2012

Po dolgem času

Kar precej časa je minilo od zadnje objave. No, dve me kar naprej sprašujeta kdaj bom spet kaj objavila. Za mano je selitev in vse se je vrtelo okoli razvrščanja in pospravljanja. Priznam, da mi je bilo z nosečniškim trebuhom zelo naporno, ampak se je izplačalo. Srečni in zadovoljni smo vsi člani družine. Pohvalit se moram, da imam po zaslugi mojega zlatega moža svoj prostor za ustvarjanje, za kar sem mu zelo hvaležna. Nekje sem nekoč zapisala, da ko bom velika, bom imela svoj prostor za ustvarjanje. Torej sedaj sem velika. Vaaauuu. Živim svoje sanje.

Trenutno sem papir zamenjala z blagom. Poleg ustvarjanja s tekstilom sem večino časa namenila raznim drobnim popravilom (krajšanje zaves, šivanje strganih hlač). Počasa se pripravljam na prihod novorojenčka. Ugotovila sem, da potrebujem novo oblogo za posteljico. S sinom sva izbrala blago, potem se je zgodilo, da ni bilo vatelina. Ja, tako je, če ne živiš v Ljubljani in te velikokrat ustvarjalna žilica žge, pa ne moreš ustvarjati. No, nisem se predala. Dva dni sem premišljevala in našla rešitev. Kupila sem poceni prešito odejo in polnilo je bilo. Ko je bila obloga končana, se mi je zdelo, da nekaj manjka. Odločila sem se za aplikacije. Tokrat po navodilih Tilde.

Potem sem videla v reklamnem letaku naramni slinček. Končno sem lahko uporabila frotir, ki je že nekaj časa v moji zalogi.


Ker šivam "samo" za dojenčka, je bilo potrebno nekaj zašiti tudi za sineka. Pri Maji sem našla link za žirafo, ki pa ni imela rogecov. Kroj sem kombinirala s krojem od kužija. Težave sem imela pri šivanju ušes. Niso izpadli tako kot sem želela.Nazadnje sem upoštevala Tildina navodila. Sedaj vem kako, ker imam dobro inštruktorico, ki me je že marsikaj naučila.

Gospe, ki mi je posodila knjige sem v zahvalo naredila kazala, da ne bo imela listke v knjigah. Zelen ima še žepek, da bo lahko vanj shranila izpis izposojenih knjig iz knjižniceVijoličen je ostal pri meni. Kazala so narejena iz ostankov blaga in so široka toliko kolikor je bil ostanek. Med blagom je vatelin, da so malo debelejša.

2 komentarja:

  1. Super si se znašla. In kako čudovite uporabne stvari si kreirala. Knjigica Tilda je pa čudovita. Že komaj čakam, da si jo v knjižnici sposodim.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo si bila pridna. Krasne stvari si naredila.
    Uživajte v novem domu in veliko veselja v ustvarjalnem kotičku. Lp

    OdgovoriIzbriši